show, kultur, underholdning, hva skjer, norsk wrestling, wrestling i norge, kulturkalender

show, kultur, underholdning, hva skjer, norsk wrestling, wrestling i norge, kulturkalender
Kommende show: Viko i Bø 3. februar 2023 - Billetter: kroaibo.no | Følg Norsk eliteWRESTLING på Facebook, Instagram og Twitter.

Om oss og fakta om wrestling

Hva er wrestling? Fakta om norsk wrestling, Norsk eliteWRESTLING og norske wrestlere. Foto.

Om Norsk eliteWRESTLING - Wrestling i Norge

Wrestling er actionfylt og publikumsvennlig underholdning. Norsk eliteWRESTLING arrangerer show i samarbeid med showarrangører, eventbyråer, artistbyråer, firmaer, markeder/martnaer og festivaler som innleide artister. Ingredienser som knall og fall, spektakulære stunts, drama og humor kan oppleves på våre show. Gjennom publikumsspill og med særpregede karakterer, sørger wrestlerne for å engasjere tilskuerne. Norsk wrestling oppfattes av publikum som nytt og annerledes. Vår målsetning på ethvert show er å gi tilskuerne en unik og minneverdig showopplevelse.

Norges mest erfarne wrestler, "Ikonet" Erik Isaksen, er primus motor i Norsk eliteWRESTLING. Han startet wrestlingkarrieren på midten av 1990-tallet, har wrestlet over hele Europa og i Japan, i tillegg til å være instruktør, kommentator (Eurosport) og arrangør. Samtlige norske wrestlere som benyttes av Norsk eliteWRESTLING, har fått profesjonell opplæring, og mange av dem har wrestlet internasjonalt. Noen av de mange wrestlerne som har vært aktive på våre wrestlingshow, er blant annet Stig "Slegga" Mortensen, Adrian Storm, Turbo, Kaptein Knoke, Klin Kokos, Grom Gravalid, Garm Støylen, UFO, Aron Frost og Ryan "the Destroyer" Howard.

Vi arrangerer wrestling over hele Norge, og foreløpig har vi gjestet steder i hele 12 av landets fylker; Akershus, Buskerud, Hedmark, Møre og Romsdal, Nord-Trøndelag, Oppland, Oslo, Sogn og Fjordane, Sør-Trøndelag, Telemark, Vestfold og Østfold.

Hva er wrestling? Fakta om wrestling

● Wrestling, som kategoriseres som sportsunderholdning, integrerer bryting og kampsport med stunt og show. Andre norske betegnelser for wrestling er fribryting og profesjonell bryting.
● Wrestlingutøverne kjemper mot hverandre i en wrestlingring som kan minne om en boksering. Størrelsen på wrestlingringer varierer.
● Kampene kan vinnes på “pin” (motstanderens skuldre nede i canvasen mens dommeren teller 1-2-3), “submission” (motstanderen gir seg), “countout” (motstanderen befinner seg utenfor ringen mens dommeren teller til 10) eller diskvalifikasjon.
● I Norge ble wrestling først og fremst kjent gjennom TV-sendinger, med amerikansk wrestling, da kabel-TV hadde sitt inntog på 1980-tallet. De senere årene har wrestling blitt vist på Eurosport.
● World Wrestling Entertainment (WWE), et børsnotert aksjeselskap, er verdens største wrestlingorganisasjon med millioner av TV-seere ukentlig.
● To av de mest kjente wrestlingprofilene er Hulk Hogan, som hadde sin storhetstid på 1980- og 1990-tallet, og den nåværende Hollywoodskuespilleren “The Rock” Dwayne Johnson.
● I Norge startet Erik Isaksen wrestlingskole på slutten av 1990-tallet, og det første helnorske wrestlingshowet ble arrangert i 2001.

Kontakt Norsk eliteWRESTLING | Booking underholdning, show, artister