show, kultur, underholdning, hva skjer, norsk wrestling, wrestling i norge, kulturkalender

show, kultur, underholdning, hva skjer, norsk wrestling, wrestling i norge, kulturkalender
Kommende show: Viko i Bø 3. februar 2023 - Billetter: kroaibo.no | Følg Norsk eliteWRESTLING på Facebook, Instagram og Twitter.

Wrestling: En nisjesjanger innen norsk kultur og underholdning

Norsk wrestling. Kultur, underholdning. Artister, entertainere. Artistbooking, booking. Show i Norge. Foto.

Kultur og actionfylt underholdning: Wrestlingshow

I Norge er wrestling en liten nisje innen kultur- og underholdningsbransjen. De færreste kulturhus, teater- og konsertscener har satt opp wrestlingshow i kulturprogrammet. Noe av grunnen er at wrestling er en sjanger som artistbookere dessverre har liten erfaring med, en sjanger som befinner seg i krysningspunktet mellom sport, stunt og show.

Wrestlere er artister som bedriver krevende scenekunst. Ja, det er kunst når disse artistene gjennom fysiske kamper, godt akkompagnert av publikumsspill, tar tilskuerne med seg på en følelsesmessig berg og dalbane fra begynnelse til slutt. Tilskuerne heier, de buer, og ikke minst lar de seg forbløffe av de spektakulære stuntsene som utøverne gjennomfører i wrestlingringen.
"Stor underholdning da wrestlerne inntok Halden" - Halden Arbeiderblad, februar 2018.
Norsk eliteWRESTLING tilpasser alle sine show til forskjellige typer arrangementer, som for eksempel familieshow på kulturhus. Brygga Kultursal i Halden ble forvandlet til en wrestlingarena da vi holdt et 90-minutters familie- og ungdomsshow vinteren 2018. Fem varierte kamper stod på programmet, med to hovedkamper, en rett før pause og en for å avslutte showet. Som siste kamp før pause, var det et spennende titteloppgjør med mestertittelen i Norsk eliteWRESTLING på spill. Den upoplære mesteren Ryan "the Destroyer" Howard vant kampen og beholdt mestertittelen. Utfordreren Adrian Storm hadde likevel vunnet publikums hjerter i løpet av kampen.

Med en rød tråd gjennom showet, fikk tilskuerne muligheten til å bli kjent med wrestlere gjennom showet. Kveldens siste kamp var en eliminasjonskamp der Adrian Storm var på lag med to andre publikumsfavoritter, energiske Turbo og høytflyvende UFO. Motstanderlaget bestående av Ryan "the Destroyer" Howard, "Ikonet" Erik Isaksen og Stig "Slegga" Mortensen var ikke like populære blant tilskunere.

Publikum visste godt hvem de håpet at skulle vinne kampen. De hadde sine klare favoritter, og stemningen var i taket under hele kampen. Var det publikums yndlinger som stakk av med seieren?

Se videoklipp fra Brygga Kultursal i Halden:

Booking av underholdning

Ovenfor har du fått et innblikk med et eksempel på hvordan et wrestlingshow på et kulturhus og andre kulturscener kan legges opp. Kanskje våre wrestlere, eller artister om vi skal bruke den betegnelsen, kan sørge for topp underholdning og en unik kulturopplevelse på deres scene. Ta gjerne kontakt for å få mer informasjon eller et uforpliktende tilbud på show.
Kontakt Norsk eliteWRESTLING | Booking underholdning, show, artister